امروز : دوشنبه ۱۳۹۶/۰۹/۲۰ می باشد.

آموزش رایانه و موبایل

خواص دارویی عدس

خواص دارویی عدس

خواص دارویی عدس

امروزه بسیاری از انسان ها از گیاهان استفاده می کنند و می دانند که معمولا گیاهان خواص زیادی دارند,اما برخی ازافراد از خواص دارویی آنها اطلاعاتی ندارند,عدس نیز جز گیاهان است و در چند رنگ متفاوت وجود دارند.ما در این پست می خواهیم به خواص دارویی عدس بپردازیم پس با ما همراه باشید.

عدس یکی از حبوبات است که از قدیم الایام در اکثر نقاط دنیا کشت می شده است . گیاه شناسان اعتقاد دارند که عدس حتی قبل از تاریخ نیز وجود داشته است . عدس از نظر مقدار پروتئین بسیار غی است و دربین گیاهان فقط لوبیای سویا بیشتر از عدس پروتئین دارد .
عدس گیاهی است یکساله که ارتفاع آن بیش از ۳۰ سانتیمتر نیست . برگهای آن دارای ۶ تا ۱۴ برگچه می باشد که در انتهای آن پیچک قرار درد . گلهای عدس رنگ سفید و دارای رگه هایی به رنگ بنفش است . میوه آن غلاف کوچکی است و معمولا در هر غلاف ۱ تا ۳ عدس وجود دارد .

  انواع عدس :
۱)عدس رسمی که دانه آن گرد و نسبتا درشت است و رنگ آن سبز مایل به زرد است .
۲)عدس ریز یا عدس قرمز که دانه های آن ریز و به رنگ قرمز می باشد .

ترکیبات شیمیایی:
عدس منبع غنی پروتئین و ویتامین های گروه B می باشد .
مواد موجود در ۱۰۰ گرم عدس بقرار زیر است :
انرژی                    ۳۴۰ کالری
پروتئین                  ۲۵ گرم
چربی                     ۱ گرم
مواد نشاسته ای       ۶۰ گرم
کلسیم                  ۸۰ میلی گرم
فسفر                     ۳۸۰ میلی گرم
آهن                         ۷ میلی گرم
پتاسیم                   ۸ میلی گرم
ویتامین آ                 ۶۰۰ واحد بین المللی
ویتامین ب ۱            ۰/۴ میلی گرم
ویتامین ب۲             ۰/۲ میلی گرم
ویتامین ب ۳             ۲ میلی گرم
آرسنیک                  ۱ میلی گرم

خواص داروئی عدس :
عدس از نظر طب قدیم ایران معتدل و خشک است و مانند دیگر گیاهان پوست و دانه آن دارای اثرات متضاد یکدیگر می باشد . یعنی پوست عدس گرم و خود عدس قابض است . بعبارت دیگر پوست آن ملین و مغز آن ضد اسهال می باشد .
عدس یک غذای کامل است و انرژی لازم را برای کارهای بدنی برای انسان تامین می کند .
عدس دارای خواص زیر است:
۱)عدس زیاد کننده ترشحات شیر است و مادران شیرده حتما باید از آن استفاده کنند .
۲)عدس را آرد کنید و روی پوست ملتهب بگذارید التهاب را برطرف می کند .
۳)برای درمان زخم های دهان و گلو و دیفتری عدس را پخته و آب آنرا غرغره کنید .
۴)برای تقویت معده و برطرف کردن گاز معده عدس پخته را با سرکه میل کنید .
۵)آش عدس با روغن بادام برای دوران نقاهت بهترین غذاست.
۶)پماد آرد عدس با سرکه برای ترک دست و پا که بعلت سرما عارض شده سودمند است .
۷)عدس را می توان بعنوان مسهل هم مصرف کرد چون دارای لعاب زیادی است که در درمان ناراحتی های روده نیز موثر است .
۸)عدس پخته را بعنوان مرهم برای زخم نیز می توان بکار برد .

ضررات عدس :
عدس با تمام مزایایی که دارد نباید زیاد مصرف شود و در خوردن آن اسراف گردد زیرا اولا دیر هضم است و تولید نفخ می کند ثانیا قابض است و جریان خون را در رگها آهسته می کند . البته می توان برای جلوگیری از این عوارض عدس را با روغن کنجد و یا روغن بادام و با سرکه خورد . ضمنا عدس بعلت داشتن میکروپروتئین برای افرادیکه ناراحتی کلیه مخصوصا تقویت کلیه دارند زیانبخش است .

ارسال نظرات

پاسخی بگذارید

آخرین مطالب

محصولات فروشگاه